Bent u toe aan ERP software binnen uw organisatie? Zo komt u erachter

Blog Bent u toe aan ERP software binnen uw organisatie? Zo komt u erachter

Veel mkb’ers zweren erbij: ERP software. ERP (Enterprise Resource Planning) software is software die de verschillende bedrijfsprocessen binnen een organisatie, veelal mkb, samenbrengt in een overzichtelijk en zeer toegankelijk management- en informatieplatform. Dit maakt automatisering mogelijk waardoor er efficiënter en foutloos gewerkt kan worden. Is uw organisatie toe aan het optimaliseren van bedrijfsprocessen en het implementeren van Enterprise Resource Planning software? Indien u onderstaande vragen met ‘ja’ kunt beantwoorden, is het hoog tijd om u eens te laten informeren door de experts van TCOG.

Lopen veel processen langs elkaar heen?

Enterprise Resource Planning heeft als doel de verschillende processen binnen het bedrijf (inkoop, sales, logistiek, administratie, financiën, et cetera) in één systeem samen te brengen, zodat er vanuit dat centrale systeem gewerkt kan worden. Het voordeel hiervan is dat er veel meer samenhang komt tussen de processen. Als er op dit moment nog veel processen binnen uw bedrijf langs elkaar heen lopen en niet op elkaar zijn afgestemd, kan ERP software dus een ware uitkomst bieden.

Zitten werknemers als het ware op een eiland?

Wanneer veel processen langs elkaar heen lopen in plaats van een geheel vormen, kan het voorkomen dat er binnen de organisatie een soort eilandjes van werknemers ontstaan. Ieder eilandje is gefocust op zijn eigen afdeling en taken. Het gezamenlijke belang wordt over het hoofd gezien, met de bijbehorende consequenties. Door alles in één systeem toegankelijk te maken, stimuleert u het afdelingsoverstijgend denken en werken.

Wordt er vaak dubbel werk verricht en is er een hoge werkdruk?

Wanneer alles in een enkel systeem is ondergebracht, hoeven gegevens ook maar één keer ingevoerd te worden. Bij het gebruik van meerdere op zichzelf staande systemen, neemt de kans dat er dubbel werk wordt verricht aanzienlijk toe. Gegevens die in het ene systeem zijn ingevoerd kunnen vaak niet zomaar rechtstreeks naar het andere systeem worden gekopieerd. Alles moet opnieuw worden ingevoerd. Hier gaat uiteraard veel tijd mee verloren en schroeft de werkdruk behoorlijk op. Kunt u de vraag of er vaak dubbel werk wordt verricht met een volmondige ‘ja’ beantwoorden? Overweeg dan eens om ERP software te implementeren.

Gebeurt er nu nog veel handmatig i.p.v. geautomatiseerd? 

Verbind de processen door middel van software met elkaar en automatisering komt binnen handbereik. Telt u de voorraad momenteel nog handmatig? En worden inkomende en uitgaande facturen nog steeds manueel opgevolgd? Enterprise Resource Planning software kan dit voor u automatiseren. Zo houdt de software de voorraad voor u bij en hoeft u zelf niet meer handmatig te tellen. Dit bespaart niet alleen een hoop tijd, maar het voorkomt ook menselijke fouten. Een win-winsituatie dus!

Recente berichten