Do’s & Don'ts bij het cadeau geven van een wijntje

Blog Do’s & Don'ts bij het cadeau geven van een wijntje

Of het op een zomerse dag op het terras is of op een koude winterdag voor de openhaard: een wijntje gaat er altijd wel in! Een fles wijn is dan ook erg populair om cadeau te geven. Wit, rood of rosé, ieder heeft zo wel zijn voorkeur. Toch is er één ding waar iedereen het mee eens is: een goede verpakking is het halve werk. Een fles wijn inpakken is een ingewikkeld klusje waar je eigenlijk niet aan wilt beginnen, maar een fles zonder verpakking overhandigen is ook zo saai! Wat is nu eigenlijk de beste manier om een fles wijn aan iemand cadeau te doen? In deze blog delen we de do’s en don'ts. 

DO:

1) Maak gebruik van een mooie wijntas. Wijntassen zijn er, zoals de naam al verklapt, op gemaakt om wijnflessen in te verpakken. Er zijn wijntassen van verschillende materialen, zoals vilt en papier. Allemaal hebben ze stevige draaghengsels die goed aan de tas zijn bevestigd en niet in je handen snijden.

2) Personaliseer je wijntassen! Als je een winkel of webshop hebt en aan klanten of zakenpartners wijn wilt meegeven, is het erg leuk als ze dit in een wijntasje krijgen. Nóg leuker is het als jouw logo op dit tasje gedrukt staat. Het bedrukken van wijntasjes kan bijvoorbeeld bij Rotimshop.nl. Dit bedrijf bedrukt jouw geschenkverpakkingen, zodat jij een onvergetelijke indruk bij de ontvanger kunt achterlaten.

DON’T:

1) Vergeet niet om het cadeau een feestelijke uitstraling te geven! Het gebruik maken van een wijntasje is al super leuk en handig, maar je kunt nog meer doen om jouw cadeau zo chique en feestelijk te maken als jij zelf wilt. Hoe? Door de wijnverpakking aan te kleden met een feestelijke sticker, lintje of hanglabel. Om de wijnfles nog extra te beschermen kun je ook gebruik maken van vloeipapier. Dit is verkrijgbaar in verschillende vrolijke kleuren, maar is ook te bedrukken met jouw logo! 

2) Verzend een wijnfles nóóit in een normale verzenddoos! Moet je een fles wijn met de post verzenden? Het is natuurlijk belangrijk om er voor te zorgen dat de fles wijn onderweg niet kapot gaat. Hiervoor zijn er speciale wijnverzenddozen. Deze dozen zijn gemaakt van dubbel golfkarton, zodat jij je wijnfles veilig kunt versturen.

De volgende keer als jij een wijntje cadeau geeft, weet je precies wat je moet doen! Een mooie wijntas, en niet vergeten om het feestelijk te maken! 

Recente berichten