Het kantoor is het visitekaartje van je bedrijf

Blog Het kantoor is het visitekaartje van je bedrijf

Behalve de mensen die er werken, is ook het kantoorpand op zich een visitekaartje van je bedrijf. En dan doelen we eigenlijk op de aankleding en inrichting van het kantoor. Wanneer men over de drempel stapt is het belangrijk om direct een goede indruk te krijgen. Alleen een schoongemaakt en opgeruimd pand is niet genoeg om mensen zich welkom te laten voelen. Hoe je van het kantoor een echt visitekaartje maakt waar het fijn werken en prettig is om te bezoeken vertellen we je in dit artikel.

Richt het pand uitnodigend en gastvrij in

Richt het kantoorpand uitnodigend en gastvrij in. Zorg voor een mooie ontvangstruimte met een receptiebalie waar men zich kan melden. Moeten bezoekers eventjes wachten? Een gezellig ingerichte zithoek waar men iets te drinken kan pakken komt heel gastvrij over. Een goede tip is om er een paar USB-aansluitingen te plaatsen. Zo kunnen bezoekers de mobiel of laptop tijdens het wachten even bijladen. Denk ook goed na over de kleur op de muren. Wit is het meest veilige maar wel erg steriel en kil. Durf te experimenteren en kies voor een warme kleur op de wanden zoals oranje of olijfgroen.

Breng de natuur naar binnen

Creëer een huiselijke sfeer door overal planten neer te zetten. Niet alleen in de ontvangstruimte, maar ook op werkplekken en vergaderruimtes. Dit doet gezellig aan en ze zorgen ook voor meer productiviteit. Planten zorgen er tevens voor dat fijnstof in de ruimtes wordt verminderd. Dus er ontstaat een beter werkklimaat. Ook verbeteren ze de akoestiek. Dat is vooral fijn in ruimtes waar veel wordt gepraat of getelefoneerd. Galmende echo-geluiden behoren met planten tot het verleden.

Ontspannings-en overlegruimtes

Naast werken is het fijn dat medewerkers ook lekker kunnen ontspannen tijdens de pauzes. Plaats een tafeltennistafel of een biljart in de kantine. Of je richt een stilteruimte in waar men even een boekje kan lezen, een muziekje via een koptelefoon kan luisteren of yogaoefeningen kan doen. Heb je veel overleggen met collega’s en zakelijke relaties? Onderzoek heeft uitgewezen dat men liever niet aan een vierkante of rechthoekige tafel vergadert. Kies daarom voor een ronde, ovale of organische vorm waardoor men dichter bij elkaar zit. Niet alleen staat dat veel mooier: je kunt in een veel relaxtere sfeer met elkaar overleggen. Als leuk extraatje laat je notitieboekjes bedrukken die je op de vergadertafel legt. Een aantal pennen bedrukt met logo erbij en iedereen kan noteren wat er tijdens een overleg wordt besproken.

Laat zien waar je voor staat

Met de inrichting van je kantoorpand kun je uitstralen welk bedrijf je bent. Een goed voorbeeld hiervan is een grote speelgoedgigant. Er hangen kinderfoto’s aan de muur en bij de entree staat er een grote tafel met Legosteentjes. Een ander voorbeeld is een muziekbedrijf. Zij hebben muzieknoten, piano’s en gitaren verwerkt in zowel de inrichting als het meubilair. Kleed jouw kantoor ook op een dusdanige manier aan en richt het zo in dat het voor elke relatie en medewerker iedere keer weer een feestje is om naar binnen te gaan.

Recente berichten