Het kiezen van een bureaustoel: waar let ik op?

Blog Het kiezen van een bureaustoel: waar let ik op?

Wanneer je je werkplek of kantoor gaat inrichten, moet er ook een bureaustoel komen. Op deze stoel zal je de meeste werkuurtjes doorbrengen, het is dus van belang dat deze perfect aan jouw eisen voldoet. Om je te helpen bij het kiezen van een bureaustoel staan hieronder een paar tips waarop je kan letten bij het kopen van een bureaustoel.

Zitting en leuning

De zitting van de stoel is een van de belangrijkste zaken tijdens het kopen van een bureaustoel. De stoel moet de juiste grootte hebben voor jouw lengte, waardoor de stoel comfortabel en ondersteunend is. Daarbij is het belangrijk dat de bureaustoel een leuning heeft die de natuurlijke vorm van je rug ondersteund. Hierdoor voorkomt het dat je vermoeid raakt en pijn hebt. De armleuningen zijn essentieel voor de ondersteuning en comfort.

Balans en wielen

Een bureaustoel op wielen is handig om te hebben wanneer je snel wil bewegen en draaien op de plek in het kantoor. Het verplaatsen kan dan gemakkelijk gebeuren. Hierbij kan je rekening houden met de ondergrond, ligt er bijvoorbeeld op jouw kantoor tapijt of laminaat? Ook de draaifunctie kan het gemakkelijk maken om te schakelen tussen bijvoorbeeld taken of gesprekken met collega’s. Daarnaast moet de stoel goed in balans zijn, zodat je niet gaat wiebelen. Dit kan ervoor zorgen dat je uit je concentratie raakt.

Materiaal en design

Een stoel die goed materiaal heeft gaat langer mee, maar zorgt ook voor betere comfort en is duurzamer. Het design van de stoel kan ook veel zeggen over het comfort. Ergonomische bureaustoelen kunnen zorgen voor een betere productiviteit. Verder is het wel handig als de stijl van de stoel past binnen het decor van je werkomgeving.

Prijs

Uiteindelijk is de prijs van belang bij het kopen van een bureaustoel. De prijzen kunnen erg variëren, dus het is verstandig om een budget te bepalen. Dan kan je zoeken op budget en daarbij rekening houden met de eisen die je hebt voor de bureaustoel.

Een bureaustoel heeft veel invloed op de omgeving van je werkplek en op je productiviteit. Het is dus een investering op de gezondheid en uitstraling op de lange termijn. Misschien zijn de bureaustoelen van Kato wat voor jou. 

Recente berichten