Hoe kun je het beste je studentenkamer inrichten?

Blog Hoe kun je het beste je studentenkamer inrichten?

Ben jij op zoek naar een studentenkamer of heb jij er al een gevonden? Maar weet je niet zo goed hoe je deze het beste kan inrichten? Dit is erg logisch aangezien een studentenkamer meestal niet zo groot is. Daarom bespreken wij hieronder hoe je het beste jouw studentenkamer kan inrichten.

Tweedehands producten

Als student snappen wij dat je niet zoveel geld te spenderen hebt aan luxe nieuwe meubels. Daarom willen wij jou als tip meegeven om verschillende kringlopen, marktplaatsen of andere tweedehands sites te bezoeken. Vaak kom je de mooiste en leukste dingen tegen die ook nog eens betaalbaar zijn. Betaalbare meubels zijn erg fijn, zo heb je meer geld over voor andere dingen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan je maandelijkse lasten.

Hoogte in werken

Aangezien een studentenkamer niet zo groot is, moet je natuurlijk alle ruimte zo goed mogelijk benutten. Daarom is het slim om hoge kasten of rekken aan de muur te hangen. Hier kan je namelijk veel spullen op of in kwijt. Ook een stapelbed of hoogslaper is erg handig, hieronder kan je namelijk een bureau of keukenblok kwijt. Het ophangen van rekken of plankjes zorgt er weer voor dat je ruimte bespaard op de vloer. Wat wil je nog meer?

Sfeer

Zodra je de standaard dingen in je kamer hebt geplaatst, zoals je bed, bureau en noem maar op, is het tijd om sfeer toe te voegen. Ben jij van plan om je muren te verven? Of mooie gordijnen op te hangen? Zorg ervoor dat je kamer echt jouw eigen plekje wordt. Zo voel je je direct al een stukje meer thuis. Ook is het leuk om bijvoorbeeld foto’s neer te zetten of op te hangen. Zet leuke en lekker ruikende kaarsen neer en maak van jouw saaie studentenkamer een echt thuis!

Planten

Ook planten zijn niet geheel onbelangrijk. Planten zorgen niet alleen voor een fijne sfeer in jouw kamer, maar hebben veel verschillende voordelen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een betere luchtvochtigheid. Ook is het fijn om planten op je kamer te hebben tijdens het studeren. Zo kan jij je beter concentreren.

Recente berichten