Kantoorinrichting: meer dan het uitzoeken van leuke meubels

Blog Kantoorinrichting: meer dan het uitzoeken van leuke meubels

Heb jij binnenkort een verhuizing naar een nieuw pand op de planning staan? Dan is het moment om je kantoor om te toveren naar een werkparadijs hier! Een nieuw pand dat nog leeg staat betekent namelijk dat jij een ruimte volledig naar je eigen hand kan zetten. Als jij de gelukkige bent die deze taak mag uitvoeren, dan is het goed om te realiseren dat je over meer moet nadenken dan slechts welke meubels je allemaal wil plaatsen. We vertellen je hier meer over!

Waar moet je op letten?

Er zijn verschillende belangrijke aspecten waar jouw kantoor aan moet voldoen. We noemen er een paar:

·        Werkefficiëntie: het belangrijkste doel van je kantoor is zo’n hoog mogelijke werkefficiëntie. Je moet er dus voor zorgen dat in ieder geval iedereen effectief te werk kan gaan, wat je doet door overzichtelijke bureaus te creëren, in teams van verschillende werkzaamheden.

·        Beweging: je wil ervoor zorgen dat je niet alleen maar kan stilzitten op je kantoor, maar dat er ook een mogelijkheid is tot beweging. Zo gebruik je verstelbare bureaus, of introduceer je yogaballen waarop gezeten kan worden i.p.v. een bureaustoel. Ook zorg je ervoor dat er in de pauze bewogen wordt, d.m.v. een tafeltennistafel of een ander bewegelijk spel.

·        Afzondering: wanneer jij werkt met een team waarin veel verschillende werkzaamheden worden uitgevoerd, zal het gegarandeerd gebeuren dat mensen zich willen afzonderen. Door brainstormruimtes, focusrooms of gastruimtes te realiseren, zorg je ervoor dat dit zonder problemen kan.

Het perfecte kantoor voor iedereen

De inrichting kantoor is een taak waar iedereen een mening over zal hebben. Dit maakt het proces ingewikkelder, tenzij je dit juist in je voordeel gebruikt. Voordat je bezig gaat met het ontwerp van je nieuwe kantoor, stel je een vragenlijst op over de tevredenheid van je nieuwe kantoor. Je werknemers krijgen de kans om aan te geven wat ze nog missen, wat jij naar voren laat komen in je nieuwe kantoor. Zo weet je zeker dat je iedereen tevreden stelt!

Vraag om hulp!

De inrichting van je kantoor is een leuke taak, maar ook één waar veel complicaties bij op kunnen treden. Door te werken met een specialist zoals Kato zorg je ervoor dat deze complicaties niet in de weg gaan staan van een succesvol eindresultaat en dat jij te werk kunt gaan op een prachtig ingericht kantoor. Neem een kijkje op hun website en begin direct!

Recente berichten