Met deze vijf tips gaat je bedrukte waterfles nog heel lang mee!

Blog Met deze vijf tips gaat je bedrukte waterfles nog heel lang mee!

Bedrukte waterflessen, je ziet ze tegenwoordig overal. Misschien heb jij er wel eentje thuis liggen met je naam erop? Of misschien wel eentje met het logo van je bedrijf? Wat er ook op staat, met waterflessen bedrukken, wil je natuurlijk dat de bedrukking zo lang mogelijk mee gaat. Het is dus belangrijk om ze goed te onderhouden om ervoor te zorgen dat de bedrukking goed blijft zitten en je fles er goed uit blijft zien. Daarom hebben wij de volgende vijf tips voor je op een rijtje gezet, zodat je nog heel lang kan genieten van je bedrukte waterfles!

1.    Spoel de fles na gebruik uit

Het is belangrijk om je bedrukte waterfles na elk gebruik goed af te spoelen. Het klinkt misschien logisch, maar toch wordt het vaak vergeten. Door dit te doen worden eventuele resten van vloeistoffen of poeders verwijderd die achter kunnen blijven. Wanneer je dit niet goed schoonmaakt, kunnen er vlekken achterblijven. Bovendien kan het spoelen van je fles voorkomen dat bacteriƫn zich in de fles ophopen!

2.    Reinig de fles regelmatig

Nu denk je waarschijnlijk dat reinigen en spoelen hetzelfde is, maar daar heb je het mis. Naast het spoelen van de fles na elk gebruik, moet je de fles ook regelmatig grondig reinigen. Je kunt dit bijvoorbeeld doen door warm water en een mild reinigingsmiddel te gebruiken. Reinig ook de dop van de fles, aangezien deze vaak in contact komt met jemond en voedselresten kan bevatten.

Vermijd het gebruik van agressieve reinigingsmiddelen zoals bleekmiddel, omdat deze de bedrukking op de fles kunnen beschadigen. Doe de fles ook niet in de vaatwasser! Dit kan de bedrukking namelijk ook laten vervagen. 

3.    Droog de fles goed af

Na het wassen van de fles moet je ervoor zorgen dat deze volledig droog is voordat je deze opberg of opnieuw gebruikt. Laat de fles bijvoorbeeld drogen. Ook kun je natuurlijk met een schone handdoek door de fles gaan om deze af te drogen. Het is belangrijk om de fles goed te laten drogen om te voorkomen dat bacteriƫn in de fles blijven zitten.

4.    Vermijd extreme temperaturen

Bedrukte waterflessen kunnen worden beschadigd door extreme temperaturen. Vermijd daarom altijd de vriezer met een bedrukte fles. Wil je water bevriezen? Doe dit dan bijvoorbeeld in een plastic flesje. Ook moet je de fles niet in een zeer warme omgeving zetten, zoals een hete auto. Hierdoor kan de fles vervormen of zelfs barsten, waardoor deze niet meer bruikbaar is.

5.    Gebruik geen schurende materialen

Als laatste is het af te raden om schurende materialen te gebruiken bij het schoonmaken van je bedrukte waterfles. Schuurmiddelen zoals bijvoorbeeld staalwol of schuurpads kunnen de bedrukking op de fles beschadigen en krassen veroorzaken. Gebruik in plaats daarvan een zachte spons of borstel om de fles schoon te maken!

Recente berichten