Studentenleven: 3 manieren om kosten te besparen

Blog Studentenleven: 3 manieren om kosten te besparen

Als student is het leven niet altijd even makkelijk. Nu inflatie ook nog eens enorm toeslaat, kan het erg lastig zijn om als student je kop boven het water te houden, vooral als je geen thuiswonende student bent. Maandelijkse kosten maken het al lastig zat, om nog maar over een normaal sociaal leven te spreken. Toch zijn er manieren waarop jij als student kunt besparen, maar die moet je maar net weten. We geven je er drie!

1. Samen eten

We slaan graag twee vliegen in één klap: door samen te eten bespaar je namelijk op je kosten en heb je ook nog eens een erg gezellige tijd. We raden aan om hiervoor een groep mensen te zoeken die dit leuk vindt om te doen. Om de beurt kom je bij één iemand eten, die voor het eten zorgt. De kosten worden gedeeld, waardoor het uiteindelijk lager uitvalt dan als je in je eentje kookt. Niet alleen is dit erg gezellig, het is ook nog eens een goede inspiratie om nieuwe gerechten uit te proberen. Anderen komen vaak met gerechten aan zetten waar jij zelf nooit aan gedacht zou hebben, maar die uitstekend zijn te proberen zodra je het recept ervoor hebt. Ideaal dus!

2. Een fietsverzekering

Het klinkt misschien raar, geld uitgeven om kosten te besparen. Toch is dit in feite wat je met een fietsverzekering doet. De meeste studenten wonen in grote steden, waar fietsdiefstal eenmaal veel voorkomt. Omdat je maandelijks geen gigantische bedragen kwijt wilt zijn, is een fietsverzekering afsluiten bij InShared wat wij aanraden! Hierdoor zorg je ervoor dat jouw kosten gedekt zijn wanneer je fiets schade oploopt, of wanneer deze gestolen wordt. Je betaalt iets, maar maakt de uiteindelijke som een stuk lager. Fietsverzekering bij InShared komen voor in verschillende manieren: zo is een elektrische fiets verzekering ook een optie voor wanneer jij net wat sneller de straten door wil scheuren.

3. Studentenkaart

Om op kosten te besparen, is het logisch om wat minder vaak de deur uit te gaan. Dit is erg jammer, want als student ligt de wereld aan je voeten. En deze wereld verwelkomt je maar wat graag, vooral als jij je studentenkaart kan laten zien! Op veel plekken krijg jij namelijk korting met je studentenkaart, waardoor je hier net wat makkelijk binnenkomt voor een lager bedrag. Vooral musea zijn fanatiek in het verwelkomen van studenten en geven vaak fikse kortingen wanneer jij kunt bewijzen dat je een student bent. Het aantonen van je studentenkaart is altijd het proberen waard, zelfs op plekken waar jij niet helemaal zeker weet of dit gaat werken. Niet geschoten is altijd mis!

Vergeet geen plezier te hebben!

Als laatste vinden we het belangrijk om mee te geven dat je als student vooral niet moet vergeten plezier te hebben. Je bent jong, dus probeer ook af en toe ook dingen te doen die wel een zakcentje kosten.

Recente berichten