Zo vervoer jij iets groots van A naar B!

Blog Zo vervoer jij iets groots van A naar B!

Met de hulp van Marktplaats gebeurt het regelmatig dat je het land door moet om een groot product op moet halen. Of we het nou hebben over een nieuwe fiets, een bank, een kast of noem maar op, iedereen heeft wel eens in deze situatie gezeten. Moet jij dit binnenkort ook doen, dan is het goed om je alvast voor te bereiden. In deze blog vertellen we hoe jij zoiets van A naar B vervoert!

De juiste aanhangwagen

Eerst is het belangrijk dat jij beschikt over de juiste middelen die het mogelijk maken je product te vervoeren. In de meeste gevallen zal dit een aanhangwagen zijn, tenzij je beschikt over een grote auto waar je het in de achterbak kunt doen. Het is goed kijken naar welke aanhangwagen je gebruikt, omdat er een behoorlijke regelgeving om dit onderwerp heen zit. Met een regulier rijbewijs mag je enkel een aanhangwagen van 750 kilo meenemen: het gewicht van je auto, je aanhangwagen en het product mogen samen maximaal 3500 kilo zijn.

Goed vastmaken

Zodra het product in je auto of aanhangwagen ligt, is het belangrijk dat deze zo min mogelijk beweegt. Deze eventuele beweging is niet alleen te merken in je auto, maar kan er ook voor zorgen dat het product los komt te zitten en uiteindelijk valt. Het is daarom belangrijk dat je het goed vastbindt. Hiervoor kun je tie rips gebruiken indien het product smal is van formaat, maar in de meeste gevallen is het goed om te werken met touwen. Hierbij is het niet erg om over the top te gaan, want hoe meer zekerheid, hoe beter.

Opvangnet

Als laatste is er nog één simpele truc uit te voeren, namelijk het spannen van een net over je aanhangwagen. Deze maakt het beduidend lastiger voor het product om te ontsnappen uit je aanhangwagen, aangezien hij nu wordt tegengehouden door een stevig net. Natuurlijk is het nu nog steeds belangrijk het product ook goed vast te maken, aangezien het net schade door beweging niet tegenhoudt. Ben jij op zoek naar een goed net voor je aanhangwagen, dan raden we aan eens een kijkje te nemen in de webshop van Nettenshop.

Succes!

Nu jij weet wat ervoor nodig is je product van A naar B te vervoeren, is er niets meer wat je tegenhoudt van een succesvolle uitvoering hiervan. Succes!

Recente berichten